Stichting Auteursdomeinģ

 
 


2 september 2009

Auteursdomein doet eerste royaltybetaling
aansluiting op Centraal Boekhuis voortgezet

Auteursdomein sloot het eerste experimentele aansluitingsjaar op het Centraal Boekhuis af. KopieŽn van de maandelijkse afrekeningen liggen ter inzage voor auteurs.

De tarieven voor 2009-2010 blijven ongewijzigd, dwz. een ongestaffelde royalty van 30% over de bruto verkoopprijs en Ä 30,- aansluitkosten per titel per jaar. Alleen voor de nu deelnemende auteurs zal een eventueel negatief saldo in het tweede jaar nog voor rekening van de stichting komen. Titels kunnen het hele jaar door worden toegevoegd of teruggetrokken. Alle titels worden voorraadvrij geproduceerd en zijn zonder onderbreking leverbaar.

Backlisttitels blijken in het handelskanaal vrijwel stil liggen tenzij er publiciteit is. Publiciteit is goed zichtbaar in de omzet. Hoewel het effect in aantallen bescheiden is, profiteert de auteur op dat moment van een relatief hoge royalty. Om de zichtbaarheid van de backlist te bevorderen is onlangs onderzoek gedaan naar de weergave door webwinkels. De resultaten zullen binnenkort op de website verschijnen.

 

Home
Nieuwsbulletin


 

 

 

 

 

 


 

 

    


Copyright © 2009 Stichting Auteursdomein,
Kamer van Koophandel 34234682. Alle rechten voorbehouden.

 


De Stichting | Contact