Stichting Auteursdomeinģ

 
 


2 september 2009

Auteursdomein van start met e-boek

Op 1 januari aanstaande gaat Auteursdomein van start met de verspreiding van e-boeken via het Centraal Boekhuis. Vanaf 1 oktober kunnen auteurs digitale bestanden aanbieden voor distributie in het handelskanaal. De e-boeken hebben het formaat 'pdf' en/of 'e-pub'.

Voorwaarden
De voorwaarden zijn vooralsnog gelijk aan die voor verspreiding van het gedrukte boek via het Centraal Boekhuis: 30% royalty over de winkelprijs (=37% over de netto winkelprijs ex btw)* en Ä 30,- aansluitkosten per titel per jaar. De auteur stelt de verkoopprijs vast. De opzet geldt als experimenteel. Aan het eind van het jaar wordt bezien of en hoeveel de netto royalty na btw eventueel verder kan uitstijgen boven die voor het gedrukte boek.)* Dit hangt vooral af van de inkoopkorting die het handelskanaal bedingt. De inkoopkorting die het handelskanaal bedingt hangt vooral af van het aantal auteurs dat hun werk door Auteursdomein laat verspreiden. Auteursdomein neemt alleen titels op waarvan de auteur over het exclusieve exploitatierecht beschikt. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor titels waarvan de rechten door de auteur worden overgedragen aan Google Books. De auteur is niet aan exploitatie via Auteursdomein gebonden en kan deze op elk gewenst moment beŽindigen.

)* Op boeken rust 6% btw, op e-boeken 19%

Beveiliging
De e-boeken worden door het Centraal Boekhuis in een digitale kluis geplaatst. Ze blijven op die ene plaats, wat de beveiliging ten goede komt. De klant die het e-boek aanschaft in een webwinkel, downloadt dit rechtstreeks uit de kluis van het CB. Auteursdomein laat alle titels beveiligen in de hoogste categorie (DRM3) omdat ze beveiliging noodzakelijk vindt voor het behoud van de economische waarde voor de auteur.

Verkoop via de website
De mogelijkheid om zelf gemaakte onbeveiligde, of met 'social DRM' beveiligde  e-boeken van het formaat epub, eReader of mobipocket te verkopen via de en de website van Auteursdomein tegen een opbrengst van 90% blijft bestaan, echter niet voor titels die worden verspreid via het Centraal Boekhuis.

Aanleveren
Specificaties voor aanleveren, handleidingen en tarieven volgen in de loop van de maand.

Geen digitaal eindbestand?
Uw gedrukte boek kan worden omgezet om in een doorzoekbaar e-boek en/of in een bewerkbaar Word-bestand.

Contract aanvragen (een lege email volstaat):
Email:
info@auteursdomein.nl
 

Home
Nieuwsbulletin


 

 

 

 

 

 


 

 

    


Copyright © 2009 Stichting Auteursdomein,
Kamer van Koophandel 34234682. Alle rechten voorbehouden.

 


De Stichting | Contact